tájékoztatók

 


Tájékoztatjuk tagságunkat, hogy lakásszövetkezetünk 2018. március 26-án eredményes zárszámadó küldöttgyűlést tartott, melyen a mandátummal rendelkező küldöttek 85 %-a vett részt.

Az Igazgatóság beszámolóját a 2017. évi tevékenységről és a 2018. évi tervekről a küldöttgyűlés egyhangúlag elfogadta.

beszámoló   táblázatok  határozatok


  TISZTELT SZÖVETKEZETI TAGOK, TÁJÉKOZTATJUK ÖNÖKET, HOGY 

RAKTÁR - HIBABEJELENTÉS MUNKAIDŐBEN!!!

H-Cs 07-16-ig P 07-12-ig 

AZ ALÁBBI TELEFONSZÁMON IS ELÉRHETŐ:

06-30-73-63-914 


Tájékoztatjuk tagságunkat, hogy lakásszövetkezetünk 2017. március 27-én eredményes zárszámadó küldöttgyűlést tartott, melyen a mandátummal rendelkező küldöttek 84 %-a vett részt.

Az Igazgatóság beszámolóját a 2016. évi tevékenységről és a 2017. évi tervekről a küldöttgyűlés egyhangúlag elfogadta.

beszámoló   táblázatok  határozatok


 TÁJÉKOZTATÓ AZ OTP BANKNÁL FOLYÓSZÁMLÁVAL RENDELKEZŐ TAGTÁRSAK RÉSZÉRE!

Tájékoztatjuk, hogy a korábbi évek gyakorlatával szemben a Lakásszövetkezet a továbbiakban nem kezdeményezheti az illetékes OTP fióknál a közösköltség változásból származó módosítás átvezetését az Önök lakossági folyószámláján.

A fentiekből következik , hogy a fizetendő közösköltség összegének változása esetén már Önöknek kell befáradnia a folyószámláikat vezető OTP fiókhoz, ahol megbízást adhat a módosítás végrehajtására.


FELHÍVJUK FIGYELMÜKET AZ ALAPSZABÁLY ALÁBBI PONTJAIRA!

7.4.8.A kilépő tag tagsági viszonya a kilépési kérelem benyújtásától számított 30 nap elteltével szűnik meg. A kilépő volt tag, a lakásszövetkezet részére teljesített befizetések visszatérítését - a túlfizetés kivételével - nem követelheti. Ha a lakásszövetkezeti tag lakását elidegeníti, úgy szándékát a lakásszövetkezettel való elszámolás céljából, az Igazgatóságnak a szerződés megkötése előtt köteles bejelenteni. A lakás elidegenítésével, a tagsági viszony is megszűnik. Az Igazgatóság a bejelentésről és a lakásszövetkezettel szembeni tartozások kiegyenlítéséről igazolást ad, amelyet az elidegenítésről szóló szerződéshez csatolni kell. Ha a lakását elidegenítő tag, a lakásszövetkezettel szembeni tartozását nem rendezi az Igazgatóság a tartozásbehajtására köteles intézkedni.

7.4.10.Ha a tagsági viszony a tag halála, lakásra vonatkozó tulajdonjogának megszűnése, vagy a lakásszövetkezetből történő kilépése miatt szűnik meg, vagy a nem természetes személy tag jogutód nélkül megszűnik a volt taggal (örökösével) az erre vonatkozó tudomásszerzéstől számított 30 napon belül el kell számolni.


Napraforgó Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat
napraforgo.jpg, JPG képfájl

Címünk
1163 Budapest, Cziráki u. 22.
Telefon:402-1353
402-1354, 403-0001
Fax: 403-2122
E-mail: napra@interware.hu

Ügyfélfogadási idő:
Hétfő: 9:00-18:00
Kedd: 9:00-18:00
Szerda: 9:00-18:00
Csütörtök: Telefonügyelet
Péntek: 9:00-13:00
     

FIGYELEM TRÜKKÖS BETÖRŐK!

Lakótelepeinken trükkös tolvajok, betörők - Lakásszövetkezetünkre hivatkozva  - megpróbálnak a lakásokba bejutni különféle termékek (szénmonoxid érzékelő, radiátor, stb.) ajánlásával. Legyünk éberek figyeljünk egymásra, valamint NE nyissunk kaput amíg nem győződünk  meg a „vendég” személyéről.

Tisztelt Küldöttek, Lépcsőházi megbízottak !

Tisztelt Szövetkezeti Tagtársunk/Lakástulajdonos !

Épületeink hőszigetelési értéke messze elmarad a nemzetközi elvárásoktól. Az energia árak drasztikus emelkedése és a környezetvédelmi elvárások teljesítése felértékelte az épületek hőszigetelésének igényét. Épületünk akkor jó, ha az u.n. „k” értéket (ennek fizikai mértékegysége W/m2K) minél lejjebb tudjuk szorítani. Magyarországon ez a „k” érték 0,4 – 0,5 között mondható elfogadhatónak.

A TÁJÉKOZTATÓ FOLYTATÁSA  ITT.....


Flash-Com SzámítástechnikaFLASH-COM Kft.

Az Összefogás Lakásszövetkezet egyik legrégebbi partnere, a kerületben a FLASH-COM Kft. A számítástechnikai Kft. weboldalunkat szeptember 01-re elkészítette, megújította. A már eddig is több általuk ekészített webloldalhoz hasonlóan weblapunkat is saját tartalomkezelő (CMS) rendszerükre építették. Weboldalaik egyre javuló tendenciát mutatnak a kereső-optimalizálás területén is, köszönhetően a szabványkövető kódolásnak, a flash és javascript kódok alacsony számának és a tudatos tervezésnek.


ELLENŐRIZTESE GÁZKÉSZÜLÉKEIT
 
Jön43b0caa64f050455407da638dd10daa5.jpg, JPG képfájl a fűtésszezon - ellenőriztetni kell a gázkészülékeket!
A készülékek rendszeres karbantartása nem csak az élet- és vagyonbiztonságot szolgálja, hanem a gázfogyasztáson is érződik.

Egy elhanyagolt, rossz állapotú készülék használata az energia fogyasztás tekintetében akár 5-10 %-os többletköltséget jelenthet!

Ajánljuk figyelmükbe az alábbi szakembereket, akik jogosultak gázkészülékek ellenőrzésére:

Faragó Pál: 06-20-923-3600    vagy      Farkas Attila: 06-20-483-4472


LÉPCSŐHÁZI REND

Nagyon sok lépcsőházban találkozunk olyan tárgyakkal, bútorokkal, melyek a lakásban nem férnek el, esetleg a lakók növényekkel és egyéb dolgokkal próbálják feldobni a folyosó hangulatát. Ez nem mindig esztétikus, de ez a kisebbik baj. A nagyobb az, hogy ezzel életeket veszélyeztetnek, amennyiben tűz üt ki a házban. Ezért pedig akár 100 ezres bírságra is számíthatnak.
Azt, hogy mit lehet tárolni egy pincében, onnan lehet tudni, hogy az Országos Tűzvédelmi Szabályzatban rögzítettek alapján a közös képviselő (Összefogás Lakásszövetkezet) a lépcsőházakban jól látható helyen kihelyezte a tűzvédelmi szabályzatot.

 


KAMERA FIGYELI A FORGALMAT A XVI. KERÜLETBEN!
 
Tizenhat térfigyelő kamerát helyezett el a XVI. kerületi önkormányzat a Centenáriumi lakótelepen. Az új hálózatot nemrég adták át a városrész rendőrségének.
  
A tizenhat térfigyelő kamera a XVI. kerület Centenárium Lakótelepének azt a részét figyeli, ahol leginkább előfordulhatnak szabálysértések, bűncselekmények. A rendszer kiépítésére 43 millió forintot fordított az önkormányzat.

ENERGETIKA TANÚSÍTVÁNY

A Kormány 176/2008. (VI.30.) rendelete alapján kötelező lett 2012. január elsejétől az energetikai tanúsítvány az 50 m2–nél nagyobb hasznos alapterületű lakóingatlanok eladása esetén és egy évnél hosszabb időre történő bérbeadáskor is.
A lakás, illetve ház üzemeltetésének költségéről tanúskodó okmány, amely a háztartási gépekhez, illetve készülékekhez hasonlóan A+, A, B, C, D, E, F, G, H. I kategóriák szerint minősíti az ingatlan fogyasztását, nemcsak a vásárlóknak és a bérlőknek ad hiteles képet, de rendkívül hasznos információ lehet az energetikai felújítást tervezőknek is.
A tanúsítvány 10 évig érvényes, abban az esetben viszont, ha a tanúsítvány érvényességi ideje alatt az épületre vonatkozó jogszabályban meghatározott követelmény érték megváltozik, akkor az épület energetikai minőségi osztályba sorolását ismételten el kell végezni.
A 15-30 ezer forintba kerülő energiacímke hamarosan egy fontos pluszinformációt, jó esetben vonzerőt jelent majd a megvásárolni kívánt lakással kapcsolatban.
Másrészt az állami kamattámogatású hitelek igénylése esetén, valamint lakásépítési támogatáshoz viszont kötelező a legalább B energetikai osztályú ingatlanról tanúskodó bizonyítvány bemutatása, annál gazdaságtalanabbul működtethető ingatlanra ugyanis nem adnak már támogatást.
Az e-tanúsítvány azonban a felújítási piacon várhatóan magától is elterjed majd, hiszen a tervezett beruházás költségvetéséhez képest minimális összegért megtudható belőle, hogy mit érdemes az épületen felújítani, vagyis spórolni is lehet általa.
Bővebb tájékoztató a MAGYAR KÖZLÖNY 2008/96. kiadásában található az 5908-5915-ig terjedő oldalakon.

Tájékoztató radiátor cserével kapcsolatos eljárásról!

A tömbfűtéssel rendelkező épületeinkben a lakásokban végzett (felújítási és egyéb) munkák esetén szükséges lehet a fűtési hálózatban lévő víz ürítése. Ezt a munkát lehetőleg a fűtési szezonon kívüli időszakban (május 15-e és szeptember 1-e között) célszerű elvégeztetni. A fűtési rendszer a felhasználói közösség, az Összefogás Lakásszövetkezet tulajdonában van, ezért a meglévő fűtési rendszer átalakítása, megváltoztatása, a rendszer elemeinek felújítása, cseréje, javítása csak a Lakásszövetkezet hozzájárulásával történhet.

Bővebb tájékoztató a 2010/10 -es hírlevélben.